Обавештење поводом уписа првака за школску 2023 / 2024. годину

 
 
 

 

 

      ПОЧИЊЕ УПИС ПРВАКА!

 

   Важно обавештење за прваке!

 

.

Поштовани родитељи,

Ближи се један од најрадоснијих тренутака у вашем животу, полазак детета у први разред.

ОШ „Милић Ракић Мирко“ и ове године отвара своја врата

за упис ђака првака од 1. априла 2023. године.

Овим путем желимо да укажемо на све предности које пружа наша школа:

v  Стручност, безбедност и квалитетно образовање за ваше дете.

v  Продужени боравак за ученике првог и другог разреда у оквиру кога се у току дана смењују разноврсне активности учитеља са децом. Након наставе ученици израђују домаће задатке, играју се, баве се физичким активностима, цртају, певају, читају...

Продужени боравак је бесплатан

v  Једносменски рад у школи за ученике од првог до осмог разреда у оквиру кога им се пружа избор различитих активности након редовне наставе: подршка у учењу, помоћ у изради домаћих задатака, учење страних језика, спортске активности...

                  Бесплатан оброк

v  Редовна настава почиње у 7.30, одвија се у преподневним часовима, а након тога ученици првог и другог разреда имају могућност да похађају продужени боравак у школи до 16.00 часова, под надзором учитеља.

Дођите и постаните део наше школске породице....

Уколико сте заинтересовани да ваше дете постане ђак наше школе и користи ове погодности, посетите нас или за више информација позовите на телефон 027-324 - 168  и  027-329- 601 или нам пошаљите имејл на адресу osmirko8/@gmail.com

У први разред школске 2023/2024.године уписују се деца рођена од 01.3.2016. до 28.02.20217.год. Деца рођена од 01.3.2017. до 31.8.2017.могу се уписати у први разред на захтев родитеља након провере спремности детета за полазак у школу.

Све наше активности можете пратити путем Фејсбук странице школе https://www.facebook.com/osnovnaskolamilicrakicmirko/

 

      

СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕНО 32. ГОДИНЕ РАДА ШКОЛЕ
 

Сада већ традиционално, ученици и наставници школе припремили су занимљив колажни програм којим су обележили Дан школе. Присутне госте поздравила је директор школе Ивана Радоњић и том приликом уручила захвалнице наставницима који су водили ученике на Републичка такмичења.

Посебно су уживали родитељи ученика који су драмским приказом и одличним хорским певањем задивили све присутне. Драмска секција школе којом је руководила наставница српског језика Драгана Стевановић представила се савременом драматизацијом Избирачице и часом Географије, док су се млађи разреди представили игроказом Реп, а припремила их је професор разредне наставе Драгана Стаменковић. За конферансу су били задужени чланови литерарне секције којом је руководила наставница српског језика Јасмина Џипковић. Хор је припремила наставница музичке културе Снежана Ивановић, а чланови ликовне секције са наставницом ликовне културе урадили су сценографију и паное. За занимљиве фотографије и техничку подршку био је задужен педагошки асистент Горан Хасановић.

Сви су били задовољни и насмејани јер цео свет је позорница, а данас смо сви били глумци. Уживајте у фотографијама.

 

Награде за најбоље

Општина Прокупље је и ове године организовала свечани пријем за ђаке генерација, вуковце и учеснике и награђене на републичким такмичењима у школској 2016/2017. години . Књигама и захвалницама награђано је 12 ученика наше школе.
Даница Младеновић 6. разред,
Ана Китановић 3. разред,
Наталија Спасић 4. разред,
Јована Тонић 6. разред,
Ксенија Букумировић 7. разред,
Владана Кандић 7. разред,
Немања Милић 7. разред,
Емилија Радисављевић 3. разред,
Софија Миленковић 2. разред.
Вуковци: Mилица Јовановић, Јован Петковић и ученик генерације Јован Милосављевић.
Честитамо свим награђеним ученицима и њиховим учитељима и наставницима.

 

ДЕЛФ
ДЕЛФ је диплома о знању и нивоу знања француског језика, а овај пут су ученици достигли ниво А1 и добили дипломе од стране министарства просвете Француске које су признате у целом свету! Наша школа је организована на начин да је ученицима поред редовне наставе омогућена и настава за припрему за полагање испита ДЕЛФ. Испит се одвија на нивоу Србије у једном дану.

     
 

Први дан у школи

Први дан у новој школској години данас је био најузбудљивији ђацима првацима и њиховим родитељима. Да би им сваки следећи био још лепши и пријатнији пожелели су им ученици наше школе који су припремили приредбу добродошлице за њих и овим путем им рекли да школа није нимало страшна. Поред старијих другара првацима и њиховим родитељима обратила се и директорка школе, као и учитељице које ће радити са њима, Славица Радисављевић и Љиљана Радуловић. У замену за предивне осмехе које су унели доласком у нашу школу, ђацима првацима су уручени вредни поклони: ранчеви, свеске, оловке и добродошлице које су за њих израдиле учитељице.

Свим првацима и њиховим родитељима честитамо полазак у школу и желимо им све најбоље . Срећан почетак школовања!

 

Реализатори промо филма су ученици и наставници наше школе. Филм је снимљен са циљем истицања наших посебности и квалитета…Погледај филм

 

 

 

 

ОСНОВИ БЕЗБЕДНОСТИ ДЕЦЕ

Од ове школске године у оквиру часова одељењске заједнице реализује се пројекат " ОСНОВИ БЕЗБЕДНОСТИ ДЕЦЕ ". Предавања која су превентивног карактера намењена су ученицима четвртог и шестог разреда. Теме су веома занимљиве и корисне и тичу се улоге полиције у нашем друштву, безбедности деце у саобраћају, насиља као негативне појаве, заштите деце од алкохола и опојних дрога, превенције и заштите деце од трговине људима, заштите од пожара и природних непогода.
Овај пројекат реализује се са представницима Полицијске управе Прокупље.
Прво предавање на територији Општине Прокупље одржано је у нашој школи првог дана нове школске године у 4/1.

 

У оквиру "Реци" пројекта који је реализован у нашој школи током протекле школске године одржане су завршне конференције. На конференцији, одржаној данас у Нишу под називом "Заједница у школи - школа у заједници" поделили смо искуства са другим школама учесницама пројекта и добили сертификате као признање за уложени труд. Сертификате су добили тутори, стручни сарадници, директор и родитељ.

 

Исте је уручио заменик председника општине Прокупље, Мирољуб Пауновић. 
На конференцији одржаној у Београду под називом "Школа у заједници - заједница у школи" представници школе имали су прилике да од домаћих и међународних стручњака сазнају како до пројеката уз помоћ међународних фондова, уз помоћ локалне заједнице и цивилног сектора и значај повезивања свих.
Оба састанка као и цео пројекат подржали су World Vision Osterreich, Agro Invest Fond, Pralipe Pirot, Visoka škola strukovnih studija za vaspitače -Vršac.

     

 

ИЗВЕШТАЈ СА ТАКМИЧЕЊА