Обавештење поводом уписа првака за школску 2020 / 2021. годину

 
 
 

 

 

      ПОЧИЊЕ УПИС ПРВАКА!

 

   Важно обавештење за прваке!

 

Поштовани родитељи,

Од школске 2004/2005. имате могућност да бирате школу за своје дете. Ако станујете на територији која не припада ОШ „Милић Ракић     Мирко“ можете уписати своје дете у нашу школу тако што ћете поднети школи молбу за упис у периоду до 1. фебруара 2020. године. Школа може да упише и дете са подручја друге школе, на захтев родитеља, а у складу са просторним могућностима.

Родитељи који су поднели Захтеве до 1. фебруара 2020. године могу сматрати да су прихваћени. Тако да регуларно могу уписати своје дете у нашу школу.

Школа је дужна да упише дете које има пребивалиште на подручју наше школе а упис деце ће почети, као и ранијих година, од 1. априла 2020. године.

Упис у први разред је обавезан за децу која до септембра 2020. године пуне од 6,5 до 7,5 година. Ове школске године обавезан је упис за децу рођену 2013. године и децу рођену до краја фебруара 2014. године.

Да бисте уписали ваше дете у први разред у нашу школу довољно је да попуните апликацију на сајту школе, одељак УПИС ПРВАКА.    Све информације се аутоматски бележе и уносе у еБазу првака.

Сва потребна документа за упис Вашег детета у први разред школа ће прибављати електронски по службеној дужности. Остатак као потвда о похађању обавезног предшколског програма и лекарско уверње доставићете накнадно осим потрврде о похађању обавезног предшколског програма a лекарско уверење ћете донети после тестирања или на дан поласка детета у школу.

.

 

Добро нам дошли прваци!

Поштовани родитељи и драга децо, желимо да вас обавестимо о новинама које је увела Основна школа "Милић Ракић Мирко" од наредне 2020 / 2021. школске године!
Пор
ед подмлађеног наставног кадра у школи и побољшаних услова за рад и учење, ученици првог и другог разреда имаће у продуженом боравку следеће активности:

- Израду домаћих задатака и топли оброк
- Наставу енглеског језика
- Школицу спорта и фолклора
- Драмски студио ( где ће се припремати представе како на српском, тако и на енглеском и француском језику )
- Креативне радионице из екологије
- Посету Луткарском позоришту у Нишу ( једном месечно )
- Излете у оближњој природи

Упис почиње 1. априла текуће године.
У први разред школске 2020/2021. године уписују се деца рођена у периоду од 1.3.2013. до 28.2.2014.год.
Деца рођена од 1.3.2014. до 31.8.2014.год. могу се, такође уписати у први разред, на захтев родитеља, а након провере спремности детета за полазак у школу.

  

СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕНО 32. ГОДИНЕ РАДА ШКОЛЕ
 

Сада већ традиционално, ученици и наставници школе припремили су занимљив колажни програм којим су обележили Дан школе. Присутне госте поздравила је директор школе Ивана Радоњић и том приликом уручила захвалнице наставницима који су водили ученике на Републичка такмичења.

Посебно су уживали родитељи ученика који су драмским приказом и одличним хорским певањем задивили све присутне. Драмска секција школе којом је руководила наставница српског језика Драгана Стевановић представила се савременом драматизацијом Избирачице и часом Географије, док су се млађи разреди представили игроказом Реп, а припремила их је професор разредне наставе Драгана Стаменковић. За конферансу су били задужени чланови литерарне секције којом је руководила наставница српског језика Јасмина Џипковић. Хор је припремила наставница музичке културе Снежана Ивановић, а чланови ликовне секције са наставницом ликовне културе урадили су сценографију и паное. За занимљиве фотографије и техничку подршку био је задужен педагошки асистент Горан Хасановић.

Сви су били задовољни и насмејани јер цео свет је позорница, а данас смо сви били глумци. Уживајте у фотографијама.

 

Да бисте уписали дете у нашу школу, потребно је понети следећу документацију:
- извод из матичне књиге рођених;
- уверење о завршеном припремном предшколском програму;
- потврда о лекарском прегледу из Дома здравља.
Пријаве поднети секретару школе радним даном у периоду од 8 до 13 часова, када ће бити и заказано тестирање.

 
   

Награде за најбоље

Општина Прокупље је и ове године организовала свечани пријем за ђаке генерација, вуковце и учеснике и награђене на републичким такмичењима у школској 2016/2017. години . Књигама и захвалницама награђано је 12 ученика наше школе.
Даница Младеновић 6. разред,
Ана Китановић 3. разред,
Наталија Спасић 4. разред,
Јована Тонић 6. разред,
Ксенија Букумировић 7. разред,
Владана Кандић 7. разред,
Немања Милић 7. разред,
Емилија Радисављевић 3. разред,
Софија Миленковић 2. разред.
Вуковци: Mилица Јовановић, Јован Петковић и ученик генерације Јован Милосављевић.
Честитамо свим награђеним ученицима и њиховим учитељима и наставницима.

 

ДЕЛФ
ДЕЛФ је диплома о знању и нивоу знања француског језика, а овај пут су ученици достигли ниво А1 и добили дипломе од стране министарства просвете Француске које су признате у целом свету! Наша школа је организована на начин да је ученицима поред редовне наставе омогућена и настава за припрему за полагање испита ДЕЛФ. Испит се одвија на нивоу Србије у једном дану.

     
 

Први дан у школи

Први дан у новој школској години данас је био најузбудљивији ђацима првацима и њиховим родитељима. Да би им сваки следећи био још лепши и пријатнији пожелели су им ученици наше школе који су припремили приредбу добродошлице за њих и овим путем им рекли да школа није нимало страшна. Поред старијих другара првацима и њиховим родитељима обратила се и директорка школе, као и учитељице које ће радити са њима, Славица Радисављевић и Љиљана Радуловић. У замену за предивне осмехе које су унели доласком у нашу школу, ђацима првацима су уручени вредни поклони: ранчеви, свеске, оловке и добродошлице које су за њих израдиле учитељице.

Свим првацима и њиховим родитељима честитамо полазак у школу и желимо им све најбоље . Срећан почетак школовања!

 

Реализатори промо филма су ученици и наставници наше школе. Филм је снимљен са циљем истицања наших посебности и квалитета…Погледај филм

 

ОСНОВИ БЕЗБЕДНОСТИ ДЕЦЕ

Од ове школске године у оквиру часова одељењске заједнице реализује се пројекат " ОСНОВИ БЕЗБЕДНОСТИ ДЕЦЕ ". Предавања која су превентивног карактера намењена су ученицима четвртог и шестог разреда. Теме су веома занимљиве и корисне и тичу се улоге полиције у нашем друштву, безбедности деце у саобраћају, насиља као негативне појаве, заштите деце од алкохола и опојних дрога, превенције и заштите деце од трговине људима, заштите од пожара и природних непогода.
Овај пројекат реализује се са представницима Полицијске управе Прокупље.
Прво предавање на територији Општине Прокупље одржано је у нашој школи првог дана нове школске године у 4/1.

 

У оквиру "Реци" пројекта који је реализован у нашој школи током протекле школске године одржане су завршне конференције. На конференцији, одржаној данас у Нишу под називом "Заједница у школи - школа у заједници" поделили смо искуства са другим школама учесницама пројекта и добили сертификате као признање за уложени труд. Сертификате су добили тутори, стручни сарадници, директор и родитељ.

 

Исте је уручио заменик председника општине Прокупље, Мирољуб Пауновић. 
На конференцији одржаној у Београду под називом "Школа у заједници - заједница у школи" представници школе имали су прилике да од домаћих и међународних стручњака сазнају како до пројеката уз помоћ међународних фондова, уз помоћ локалне заједнице и цивилног сектора и значај повезивања свих.
Оба састанка као и цео пројекат подржали су World Vision Osterreich, Agro Invest Fond, Pralipe Pirot, Visoka škola strukovnih studija za vaspitače -Vršac.

     

 

ИЗВЕШТАЈ СА ТАКМИЧЕЊА